Nooit u gras te kort maaien voorkom hiermee kale plekken waardoor er zich mos en/of onkruid kan ontwikkelen. Laat u gras ook niet te hoog worden dit verdringt grassoorten en in droge periodes moet het gras dan te veel vocht uit de bodem opnemen (verdroging). Maai u gazon ook niet op extreem warme dagen (wacht tot het is afgekoeld en/of maai in de late avond. Dit voorkomt verbranding van de grastopjes). De ideale maaihoogte is 3 tot 4 cm.
-strooien van kunstmest gedurende het groeiseizoen. strooi deze kunstmest met een gift van 1 kg per 10 m2. In de periode; ½maart, ½ juni en ½ sept. (strooi wel bij regenachtig weer of sproei minimaal 1 uur met water)
-kalkbemesting, strooi dit in februari begin maart met een gift van 2 kg / 10 m2 (dit kan jaarlijks kalk is goed voor een neutrale PH en voor de preventieve werking ter voorkoming van mos)
-toch mos in uw gazon; bestrijding kan geschieden met ijzersulfaat in poedervorm dan wel opgelost in water worden aangebracht, voor een optimale werking en bestrijding van het mos, doe dit begin april. Na het ijzersulfaat te hebben aangebracht twee weken erna het gras verticuteren (machinaal dan wel met hark).
Bestrijding van onkruiden kan het beste geschieden met primstar, een onkruidbestrijdingsmiddel dat gespoten dient te worden. Let op de juiste dosering die op de verpakking staat vermeldt. Er kan ook gekozen worden om het onkruid uit te steken met bijvoorbeeld een keukenmes
Pleksgewijs herstellen en/of inzaaien steek het slechte stuk gras af. Strooi er wat gazonzaad op en bedek dit met een laagje teelaarde of herstel het met graszoden. Om schade aan het gras in het voorjaar te voorkomen verwijder gedurende de winterperiode bladeren en/of voorwerpen die op het gras liggen. Is er weinig grasbezetting? Dan kan men kiezen voor doorzaaien, strooi hierbij voldoende graszaad op het gazon. Het graszaad dient vochtig gehouden te worden om zo het kiemproces te versnellen.